• تبریز، رجایی شهر، بلوار شادمان، روبروی ورودی اصلی پارک نیکو
  • تلفن تماس: 04133809343
  • shokri@yaratbz.ir
  • شنبه - پنج شنبه   8 صبح - 8 شب

ابزار های تسهیل کننده در اختلالات بلع

– ابزار های کمکی :

  1. سرنگ (Catheter): با این ابزار می توانیم بلع را در در نواحی خاصی از دهان یا حلق قرار دهیم.
  2. قاشق تغییر یافته : به جای قاشق های معمولی میتوان از قاشق های دیگری که مناسب تر هستند جهت کنترل بیشتر غذا استفاده کرد.
  3. پستانک مخصوص ، شکل متفاوت فنجانها یا کاسه ها: با این ها می توان غذا خوردن را تسهیل نمود.

– پروتز های مورد استفاده در اختلالات بلع

  1. پروتز پایین آورنده ی کام: حجم دهان را کاهش داده و اندازه ی دهان را نسبت به حرکت باقی مانده ی زبان ، تعیین می کنند. این پروتز ها به تماس زبان با کام کمک می کنند و باعث افزایش نیروی پیش برنده ی بلع می شوند.
  2. پروتز های نرم کام : این پروتز ها تماس بین کام و خلف زبان را دوباره ایجاد می کنند ، بی کفایتی نرم کامی-حلقی (VPI) توسط پروتز های بالا برنده ی نرم کام قابل بهبود است، این پروتز تماس نزم کام با دیواره ی خلفی و کناری حلق را افزایش می دهد. نکته ی قابل ملاحظه اینکه از این پروتز ها در ناراحتی بیمار و رفلکس تهوع شدید نمی توان استفاده کرد.
  3. پروتز های زبانی : از پروتز های زبانی در برش زبانی (Glossoctomy) استفاده می شود ، این پروتز ها حجم دهان را کاهش می دهند و باعث می شوند جایی برای تجمع مایعات و بزاق در دهان وجود نداشته باشد که باعث آسپیراسیون شود. همچنین تماس پایه ی زبان و نرم کام را نیز افزایش می دهند و کنترل بلع را نیز بهبود می بخشند.
  4. پروتز های دندانی: دندانهای مصنوعی که می توانند به دو شکل ثابت و غیر ثابت باشند می توانند در بهبود عملکرد جویدن و کنترل بهتر بلع در دهان بسیار کمک کننده باشند.
  5. پروتز فکی: در افرادی که زبانشان به طور کامل برداشته شده می تواند به انتقال ایمن بلع به حلق کمک کند.
  6. پروتز های کامی: این پروتزها دستکاری بلع را تسهیل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *